Начин на приготвяне
В тиган със загретия зехтин изпържете до прозрачност наситнения лук, добавете накълцаните стръкове целина и нарязаните на кубчета чушки и тиквички и задушавайте 6 мин. на умерен огън, след което прибавете надробените домати и виното, подправете с черен пипер и сол и гответе още 3-4 мин.
Сварете макароните в подсолена вода, изсипете ги в гевгир, за да се отцедят от водата, разбъркайте ги със задушените зеленчуци, сипете ги в намаслена огнеупорна тава и ги залейте със сметаната, разбъркана с едро настъргания кашкавал, жълтъците, солта и черния пипер.
Нарежете маслото на тънки листенца, наредете ги върху запеканката и я печете 25 мин. по средата на предварително загрята на 200 градуса фурна.