Здравословни палачинки с тиквички и брашно от елда

08/06/2019
"Денят започва с вкусна грижа за здравето под формата на ароматни палачинки с тиквички и брашно от елда "
Приготвяне15 мин.
Готвене20 мин.
Общо35 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо260
  • Преглеждания за месеца8
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • яйца - 2 бр.
  • тиквички - 1 средна
  • прясно мляко - 1 - 2 с.л.
  • брашно от елда - 2 с.л.
  • ленено брашно - 1 с.л.
  • копър - 3 стръка
  • сол - на вкус
  • кашкавал - 40 г настърган
  • олио - за тигана
  • сода за хляб - 1 к.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измита тиквичка се настъргва на едро ренде и поръсваме с малко сол. В купа се разбиват яйцата, добавяме тиквичка, настърган кашкавал, нарязан копър, сода за хляб и брашното.

Трябва да се получи гъста смес, но е добре да се прибави и прясно мляко.

Загрява се тиган 20 см, намазан с олио, и с лъжица се сипва от сместа, като се заравнява отгоре.

Печем на 4 степен, от време на време се разклаща тиганът да не загори и обръщаме със широка шпатула палачинките от тиквички.

Сервираме за закуска веднага. Излизат 4 броя, но може да се приготвят и по малки солени палачинки.

Много вкусни и здравословни!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар