Заешко във вкусен сос

06/06/2019
Приготвяне40 мин.
Готвене120 мин.
Общо160 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо127
  • Преглеждания за месеца17
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте заека, подсушете го, разрежете го на 4 парчета, натрийте ги със сол и черен пипер и ги изпържете в сгорещеното олио от всички страни, докато се зачервят, след което ги извадете и ги сложете в тенджера.

Добавете сланината, надробена на кубчета, и ситно нарязаните магданоз, чесън и 3 от главите лук, отгоре наредете останалите цели главички лук, поръсете с черен пипер и сол, залейте с виното и 150 мл вода, похлупете тенджерата и задушавайте около час на тих огън.

Прибавете разрязаните на четвъртинки гъби и доматено пюре и гответе ястието от задушен заек още 35-40 мин.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар