Ezine.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Пилешка супа»Пилешка супа с ябълки и къри

Пилешка супа с ябълки и къри

Пилешка супа с ябълки и къри2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • пилешки гърди - 1 бр. големи, сварени или запечени на фурна
  • ябълки - 3 бр. зелени
  • авокадо - 1 малко
  • лимони - 1 бр.
  • целина - 3 корена
  • лук - 3 глави, кромид
  • брашно - ¼ ч.ч.
  • пилешки бульон - 1, 5 л
  • сметана - 2 ч.ч. (20 %)
  • масло - 3 с.л. краве
  • къри - 1/2 ч.л. на прах
  • бял пипер - на вкус, смлян
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Задушете в разтопеното масло до омекване почистените и нарязани на малки кубчета целина, лук и ябълки, добавете кърито и брашното и задушавайте още 2 мин.

След това постепенно, като бъркате непрекъснато, налейте бульона, посолете и варете на тих огън, докато супата леко се сгъсти.

Дръпнете готовата супа от огъня, прибавете предварително сварените или запечени на фурна и наситнени пилешки гърди и сметаната и подправете с белия пипер.

Поднесете готовата пилешка супа, след като се охлади, като я украсите с резенчета лимон и авокадо.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: