Начин на приготвяне
Нарежете зеленчуците и ги сварете в подсолена вряща вода, но не ги пускайте едновременно, а един след друг. Първо сварете лука, след това добавете брюксеското зеле, морковите и най-накрая баклата. Може да използвате каквито искате зеленчуци.
С помощта на решетъчна лъжица извадете сварените зеленчуци. Бульона запазете за соса.
Нарежете печурките на филийки и ги запържете до златисто в маслото, като предварително сложите щипка-две сол.
За да приготвите соса най-напред разтопете маслото на слаб огън. Като бъркате непрекъснато добавете брашното, млякото и 300 мл от зеленчуковия бульон. Когато соса кипне, намалете котлона и варете още 10 минути като бъркате непрекъснато.
Сложете подправките и сметаната, разбъркайте и полейте зеленчуците. Да ви е вкусно ;)))