Зеленчуци със сос

Svilena
Svilena
Новак
13/05/2013
Приготвяне10 мин.
Готвене20 мин.
Общо30 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо917
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете зеленчуците и ги сварете в подсолена вряща вода, но не ги пускайте едновременно, а един след друг. Първо сварете лука, след това добавете брюксеското зеле, морковите и най-накрая баклата. Може да използвате каквито искате зеленчуци.

С помощта на решетъчна лъжица извадете сварените зеленчуци. Бульона запазете за соса.

Нарежете печурките на филийки и ги запържете до златисто в маслото, като предварително сложите щипка-две сол.

За да приготвите соса най-напред разтопете маслото на слаб огън. Като бъркате непрекъснато добавете брашното, млякото и 300 мл от зеленчуковия бульон. Когато соса кипне, намалете котлона и варете още 10 минути като бъркате непрекъснато.

Сложете подправките и сметаната, разбъркайте и полейте зеленчуците. Да ви е вкусно ;)))

Рейтинг

5 3
4 3
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар