Кюфтета яхния

10/09/2012
Петруна
отПетрунаНовак
"Стане ли дума за кюфтета, бройте ни - всякак ги обичам, особено на вкусна яхния "
  • Приготвяне20 мин.
  • Готвене50 мин.
  • Общо70 мин.
  • Порции4
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо31 957
  • Преглеждания за месеца713
  • Преглеждания за седмицата7
  • Коментари2 пъти
  • Рейтинг4.7 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • свинска кайма - 500 гр.
  • лук - 1 глава
  • ориз - 1 к. ч.
  • доматена салца - 150 гр.
  • червен пипер - 1 ч. л.
  • бульон - 1 кубче
  • брашно - 2 с. л.
  • чубрица - 1 ч. л.
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Запържва се лука до златисто, прибавя се брашното и червения пипер. След 2-3 минути добавяме и доматите. Доливаме около 700 мл вода.

След като заври пускаме кюфтенцата, направени от каймата, ориза и чубрицата с малко сол и черен пипер. (предварително оваляни в брашно)

Накрая прибавяме бульона и оставяме да къкри на слаб огън 30-40 минути. [подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 12
4 1
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Русева
Русева
06.02.2015 17:17
Гълъбинче,много разнообразие има в кулинарията/по региони,вкусове и т.н./.Първо се научи да пишеш грамотно!
4
0
гълъбина
гълъбина
03.07.2013 11:55
милички това неса куфтета със сос това са голи сърмички или гуверлаци и зашто недавате начина по които се омесва каимата и при куфтетата със сос несе слага ориз първо се пържат и след това се пускат във соса да поврат.
0
6

Виж всички коментари или напиши такъв