Начин на приготвяне
Измийте месото от телешки бут, подсушете го, разрежете го така, че да се получи широко правоъгълно парче, поръсете го от всички страни с черен пипер и сол и го начукайте леко.
Затоплете маслото, махнете го от огъня и след като изстине, го разбъркайте със ситно нарязания магданоз и смлените в блендер орехи.
Наредете върху месото нарязаните на лентички сланина и кашкавал, отгоре разпределете равномерно ореховата смес, завийте го на руло и го вържете с дебел конец.
Сложете така приготвеното месно руло в тавичка, наредете около него нарязания на полукръгчета обелен лук и остъргания морков, нарязан на колелца, добавете дафиновите листа и налейте 100 мл вода.
Поръсете рулото с черен пипер и сол и го сложете да се пече 65 мин. в предварително загрята на 200 градуса фурна, като периодично го поливате с отделилия се сос.
Извадете готовото руло, махнете конеца, нарежете го на филийки и го поднесете със свежа салата.