Начин на приготвяне
Обезкостете месото, без да нарушавате целостта му и в средата му направете разрез във формата на джоб, затворен от трите страни.
Размесете смлените шунка и лук, яйцата, бренди, маслото, червения пипер, наситнения магданоз и солта.
Напълнете с получената плънка джоба и зашийте стегнато отвора на месото с дебел конец.
Сложете приготвеното солено руло в тенджера и добавете бульона, нарязаните на едро лук и морков, магданоза, начупения дафинов лист, черния пипер и солта.
Захлупете тенджерата и я сложете във фурната за 2 ½ часа, като от време на време отхлупвате и заливате месото с получения сос.
Махнете капака и печете още половин час.
Извадете задушеното телешко, отстранете конеца и го нарежете на филийки, които залейте при сервиране с по няколко лъжици от прецедения сос.
Останалия сос сервирайте отделно в сосиера.