Телешко руло с плънка

Телешко руло с плънка1 / 2
19/03/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
150 мин.
Общо
180 мин.
Порции
8
"Това сочно Телешко руло с плънка е причината да гледаме на кулинарията като на истинско изкуство"

Необходими Продукти

  • телешко месо - 1. 2 кг бонфиле
  • бульон - 500 мл
  • моркови - 1 бр.
  • лук - 1 глава, кромид
  • магданоз - ¼ връзка, нарязан
  • дафинов лист - 1 бр.
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
  • За плънката
  • шунка - 300 г
  • лук - 1 глава сварена, кромид
  • магданоз - 2 с.л. нарязан
  • яйца - 2 бр.
  • масло - 1 бучка
  • бренди - 1 с.л.
  • червен пипер - 1 щипка
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обезкостете месото, без да нарушавате целостта му и в средата му направете разрез във формата на джоб, затворен от трите страни.

Размесете смлените шунка и лук, яйцата, бренди, маслото, червения пипер, наситнения магданоз и солта.

Напълнете с получената плънка джоба и зашийте стегнато отвора на месото с дебел конец.

Сложете приготвеното солено руло в тенджера и добавете бульона, нарязаните на едро лук и морков, магданоза, начупения дафинов лист, черния пипер и солта.

Захлупете тенджерата и я сложете във фурната за 2 ½ часа, като от време на време отхлупвате и заливате месото с получения сос.

Махнете капака и печете още половин час.

Извадете задушеното телешко, отстранете конеца и го нарежете на филийки, които залейте при сервиране с по няколко лъжици от прецедения сос.

Останалия сос сервирайте отделно в сосиера.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: