Задушени агнешки ребърца с две зеленчукови гарнитури

13/09/2019
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо68
  • Преглеждания за месеца3
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • агнешки ребърца - 1, 4 кг
  • зеле - 1 малка глава
  • лук - 2 глави, кромид
  • чесън - 2 скилидки
  • чесън - 4 стръкчета
  • зехтин - 4 с.л.
  • домати - 6 бр.
  • доматен сок - 120 мл
  • картофи - 500 г дребни
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете ребърцата в голяма тенджера, залейте ги с толкова вода, че да ги покрие, и като кипнат, махнете пяната, посолете и ги задушете на слаб огън за 35 мин.

Измийте картофите с четка, сложете ги в подсолена вода и ги варете 20 мин., след което в тиган сгорещете 2 с.л. зехтин и ги изпържете, като ги поръсите със сол и черен пипер, докато получат червеникава коричка.

В голям тиган сгорещете останалия зехтин, изпържете в него до прозрачност ситно нарязаните лук и чесън, добавете нарязаното на ивички зеле и задушавайте 7-8 мин., след което сипете нарязаните на парченца домати и доматения сок, солта и черния пипер и гответе, докато се изпари течността и сместа остане на мазнина, като разбърквате периодично.

Разпределете агнешките ребърца в чинии, добавете от двете гарнитури, украсете със стръкчета чесън и поднесете.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар