Карфиол в микровълнова

Марио НиколовМарио Николов
Новак
447
792
122
13/09/2019
Приготвяне15 мин.
Готвене15 мин.
Общо30 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо255
  • Преглеждания за месеца20
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Карфиолът се почиства и се разделя на средно големи розички. Слага се заедно с водата и гранулирания бульон в стъклена форма и се държи похлупен в микровълнова 12 мин. при 600 Вт.

Маслото се слага в купичка и без да се похлупва, се държи 1 мин. при 600 Вт. Прибавя се брашното, разбърква се и бързо се охлажда със соса от карфиол.

Без да се похлупва, се държи още 1 мин. при 600 Вт, като при това се разбърква добре.

Прибавят се всички останали съставки, подправя се със сол и черен пипер и с така приготвения сос се залива карфиолът.

Поднася се с картофена салата и сурова шунка.

Продълговато ренде със силиконова дръжка 38x5см.
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Продълговато ренде със силиконова дръжка 38x5см.
10.99 лв.
Виж ››

Когато не ви се занимава да режете, извадете тайното си оръжие - продълговатото ренде за лесно обработване на храната. Универсално ренде, на което нито един продукт не би могъл да се опре!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар