ezine.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Патладжан на фурна

Патладжан на фурна

Албена АсеноваАлбена Асенова
Ветеран
6673k2k9923
Патладжан на фурна
Снимка: Албена Асенова
1 / 2
28/05/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
3
"Уж просто патладжан на фурна, а ухае толкова невероятно, че отсега си знаем, че ще си сипем допълнително"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Патладжанът се измива и нарязва на кръгчета. Слага се за около пет-десет минути в съд с подсолена вода, за да му се махне горчивият вкус. След това се отцежда, подсушава и нарежда в намаслена тавичка. Поръсва се със сол и полива със струйка зехтин.

Лукът и чесънът се нарязват на дребно и слагат да се задушат в тиган с малко зехтин.

След като омекнат, към тях се прибавят настърганите домати (за рецептата за патладжан на фурна могат да бъдат и от консерва).

Доматеният сос се овкусява със сол, смлян черен пипер и нарязани на ситно листа босилек.

След като се поизпари водата, със соса се заливат патладжаните.

Патладжаните с доматен сос се пекат се във фурна на 200 градуса, докато омекнат патладжанените шайби.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: