Пресни печени картофи с копър и магданоз

27/05/2019
"Вие пресните картофки не ги ли поръсите със свеж копър, да знаете, че сте ги съсипали, честна дума "
Приготвяне10 мин.
Готвене25 мин.
Общо35 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо991
  • Преглеждания за месеца10
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • пресни картофи - 500 г
  • олио - 2 с.л.
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • магданоз - 10 стръка
  • копър - 8 стръка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се обелват и измиват. След това се нарязват на едро и се поставят в тавичката, в която ще ги печем.

Овкусяваме на вкус със сол и черен пипер, добавяме две супени лъжици олио и покриваме дъното на тавата с вода. Разбъркваме добре и пъхаме картофите във фурната на 180 градуса за 25-30 минути.

По средата на готвенето се разбъркват картофите, за да хванат загар от всички страни. Докато се пекат картофите, измиваме и нарязваме на ситно магданоза и копъра.

Прибавяме ги към вече готовите картофки и разбъркваме добре. По желание може да се прибави пресен чесън.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар