Моят сполучлив златен кекс

Йозлям КадироваЙозлям КадироваКопирайтър23937612
22/05/2019
"Ако искате всеки път да се радвате на сполучлив резултат, запишете си тази рецепта - винаги се получава "
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции12
Сготви+1 точка
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо188 289
  • Преглеждания за месеца5486
  • Преглеждания за седмицата149
  • Коментари2 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Най-бързият начин е да разбиете яйцата със захарта и маслото до пълното разтваряне на захарта и до придобиване на консистенция на крем.

Но ако искате да сте по-прецизни, разделете яйцата на белтъци и жълтъци, разбийте белтъците с 1/3 от захарта до сняг.

След това разбийте жълтъците със захарта и маслото отново много добре, добавете прясното мляко и при непрекъснато бъркане добавете предварително пресятите брашно, бакпулвер и ванилия.

Готовата кексова смес разделете на 3 равни части. Най-прецизно е, когато измерите цялото количество (при мен беше около 1048 г и ги разделих на по 348 г в 3 купички).

Едната част изсипете в съда, в която ще се изпече кекса.

Към втората добавете какаото и бъркайте до хомогенност. Изсипете върху бялата смес във формата и с помощта на клечка за зъби направете извивки.

Изсипете и третата част върху какаовата и изпечете на 160 градуса за около 30-40 минути.

Докато е все още горещ, извадете мраморния кекс и го поставете върху решетка (така ще приеме и формата на решетката) и след като изстине, поръсете Златния кекс с пудра захар.

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Йозлям Кадирова
Напротив. Кексовете, в които се използва прясно мляко, са страшно меки :)
1
0
Eli Kapitanova
Eli Kapitanova
22.10.2019 22:30
Правила съм го но става сух поначало кексовете с прясно мляко са сухи
0
0