Ezine.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Манджи»Манджа от зелен фасул с гъби

Манджа от зелен фасул с гъби

Манджа от зелен фасул с гъби2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • зелен фасул - 500 г от консерва
  • гъби - 400 г пресни, кладница
  • моркови - 100 г
  • лук - 1 глава, кромид
  • чесън - 1 - 2 скилидки
  • маргарин - 50 г
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Задушете на умерен огън в сгорещения маргарин и малко вода лука, нарязан на кръгчета, и почистените, измити и нарязани на едри парчета гъби.

Когато гъбите станат полуготови, прибавете отцедения и нарязан на парчета зелен фасул, предварително сварените и нарязани на колелца моркови и накълцаните скилидки чесън.

Наръсете със сол и черен пипер, похлупете съда и оставете ястието да се вари 10-ина мин.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: