Ezine.bg»Рецепти»Солени печива»Милинки»Милинка с оризово брашно и овче сирене

Милинка с оризово брашно и овче сирене

ВИОЛЕТА МАТЕВАВИОЛЕТА МАТЕВА
Експерт
4291k1k5
Милинка с оризово брашно и овче сирене5 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
1
"За онези, които искат нещо по-различно за закуска - Милинки с оризово брашно и овче сирене"

Необходими продукти

  • яйца - 2 бр.
  • кисело мляко - 1 пълна с.л.
  • сода за хляб - 1 равна ч.л.
  • сол - 1/ 2 ч.л.
  • кашкавал - 1 с.л. (на малки кубчета)
  • зехтин - 1 с.л. за поръсване
  • зехтин - 1 с.л. за тестото
  • оризово брашно - 3/4 ч.ч.
  • ръжено брашно - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа се разбиват яйцата, добавя се кисело мляко с разбита сода за хляб и сол.

Сипва се лъжица зехтини двата вида брашно и кубчета кашкавал. Разбърква се на гъста каша.

В тавичка с 18 см диаметър върху хартия за печене сипваме с лъжица на топки и отгоре се поръсва натрошено овче сирене, заливаме с лъжица зехтин.

Печем милинката в загрята фурна 180 -200 С до суха клечка около 20-25 минути. Сервираме за закуска с чаша чай.

По идея от Здравословно с щипка страст.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: