Гъбено рагу с шунка

20/05/2019
"Супер вкусен аламинут, който ви препоръчваме да гарнирате със свежа салата и да хапвате с апетит "
Приготвяне20 мин.
Готвене15 мин.
Общо35 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо251
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • печурки - 800 г пресни
  • шунка - 150 г
  • лук - 3 средно големи глави, кромид
  • чесън - 2 скилидки
  • магданоз - 2 с.л.
  • масло - 1 с.л. краве
  • олио - 5 с.л.
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изпържете почистените, измити и нарязани едро печурки в сгорещеното на силен огън олио (3 с.л.) за 3-4 мин., след което ги извадете и ги сложете в чиния.

Долейте останалото олио в тигана и запържете до леко зачервяване резените шунка и обеления и нарязан на тънки кръгчета лук.

Върнете гъбите в тигана, добавете накълцания чесън и маслото и гответе 4 мин., като бъркате постоянно.

Подправете с черен пипер и сол, поръсете със ситно нарязания магданоз и сервирайте.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар