Печени пилешки бутчета със зеленчуци

21/05/2019
"Твърдо вярваме, че най-добрата гарнитура за здравословни задушени зеленчуци са пилешките бутчета или беше обратното "
Приготвяне20 мин.
Готвене70 мин.
Общо90 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 024
  • Преглеждания за месеца118
  • Преглеждания за седмицата14
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В голям тиган изпържете в горещото олио натритите със сол, червен и черен пипер пилешки бутчета от двете страни, извадете ги и в същата мазнина запържете обелените и ситно нарязани лук и чесън до прозрачност.

Прибавете почистените и нарязани на парчета чушки, на колелца праз и на ладийки обелени картофи и гответе, докато леко се зачервят, като разбърквате често.

Налейте бульона и виното и след като кипнат, овкусете с черен пипер и сол и свалете от огъня.

Наредете бутчетата в тава, залейте ги със съдържанието на тигана, добавете наситнения магданоз и печете 45 мин. на средното ниво в предварително загрята на 200 градуса фурна.

Поднесете печените бутчета с гарнитура от печени картофи.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар