ezine.bg»Рецепти»Баница»Банички»Замразени триъгълни банички

Замразени триъгълни банички

Йозлям КадироваЙозлям Кадирова
Експерт
3631k1k8512
Замразени триъгълни банички
Снимка: Йозлям Кадирова
1 / 3
17/05/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
20 мин.
Порции
10
"Практичната домакиня винаги има във фризера домашно приготвени замразени банички, които за нула време може да изпече във фурната"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

За приготвянето на тези банички аз използвах домашни точени кори, но можете да използвате и готови такива, просто ще са ви нужни повече бройки.

Разточените домашни листи се взимат и се намазват със сместа от разтопено масло и прясно мляко, нарязва се на ивици с ширина по желание (аз исках по-големи банички, заради това ги нарязах с ширина 15 см).

Разнесох от сиренето до средата на лентата кора и сгънах така, че да се получи многолистно триъгълниче.

Готовите банички се слагат в удобна купа и се изплакват под течаща струя студена вода и се прибират във фризера.

Така съхранявани имат много дълъг срок на годност.

При нужда триъгълните банички се изкарват от фризера и се намазват с жълтък и разтопено масло. Не се изчаква да се размразят, а директно се намазват и изпичат.

Изпечете ги на 170 градуса фурна за около 10-15 минути или до готовност.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: