Начин на приготвяне
За приготвянето на тези банички аз използвах домашни точени кори, но можете да използвате и готови такива, просто ще са ви нужни повече бройки.
Разточените домашни листи се взимат и се намазват със сместа от разтопено масло и прясно мляко, нарязва се на ивици с ширина по желание (аз исках по-големи банички, заради това ги нарязах с ширина 15 см).
Разнесох от сиренето до средата на лентата кора и сгънах така, че да се получи многолистно триъгълниче.
Готовите банички се слагат в удобна купа и се изплакват под течаща струя студена вода и се прибират във фризера.
Така съхранявани имат много дълъг срок на годност.
При нужда триъгълните банички се изкарват от фризера и се намазват с жълтък и разтопено масло. Не се изчаква да се размразят, а директно се намазват и изпичат.
Изпечете ги на 170 градуса фурна за около 10-15 минути или до готовност.