Начин на приготвяне
Първо пригответе плънката за баничките. Разбийте в купа две яйца с един белтък.
Добавете натрошеното сирене и киселото мляко, в което вече е добавен бакпулверът. Разбъркайте добер.
Разтопете кравето масло, смесете го с олиото. Вземете една кора и с помощта на четка я намазнете. Върху нея сложете втора кора, която също трябва да намаслите.
Прегънете корите на две по дължина, за да се получи тясна и дълга лента. Отново леко намазнете. Гребнете от плънката и разпределете върху лентата.
Оформете баничките, като хванете един от долните ъгли и прегънете кората по диагонал.
След това хванете другия ъгъл и прегънете по дължина на лентата. Повтаряйте действието, докато прегънете цялата кора.
Подредете триъгълните банички в тава с хартия за печене. Намажете ги останалия жълтък и печете в загрята на 190 градуса фурна до готовност.
Извадете баничките и леко ги напръскайте с вода, след което ги покрийте за няколко минути с памучна кърпа.
Триъгълните банички с яйце и сирене са готови.