Начин на приготвяне
Сложете в тенджера измитите пилешки бутчета и 2.5 л вода. След като кипне, махнете пяната и варете до готовност.
След това прецедете бульона, обезкостете бутчетата и нарежете месото на парченца.
В тиган сгорещете олиото и изпържете в него остъргания и нарязан на колелца морков, и почистения и нарязан на кръгчета праз за 5-6 мин.
В тенджерка налейте 150 мл от бульона, добавете маслото и щипка сол. Когато кипне, сипете гриса, разбъркайте и варете 3 мин.
Свалете тенджерката от огъня, оставете сместа да изстине, разбъркайте я с яйцето и я разточете на кора, от която с помощта на формички изрежете фигурки.
Кипнете бульона с месото, добавете изпържените праз и морков, дафиновия лист, черния пипер и фигурките и варете пилешката супа още 5 мин.
Сервирайте пилешката супа с фигурки от грис, поръсена с накълцания на ситно копър.