Начин на приготвяне
Червените картофи се обелват с помощта на белачка и се измиват. След което се нарязват на средни по големина кубчета.
Свинското месо се измива и подсушава добре, след това се нарязва на парчета.
Покриваме дъното на тавата с малко олио и запържваме свинското месо. Добавяме предварително обелените и нарязани на кубчета пресни домати. Готвим до омекването им.
През това време си нарязваме чесъна и магданоза. След като спрем от котлона, прибавяме нарязания на ситно чесън и магданоз, а след тях картофите.
Посоляваме на вкус и прибавяме пушеният червен пипер (една супена лъжица с връх). Покриваме яхнията с алуминиево фолио.
Тавата пъхаме сухата яхния в предварително загрята на 180°C фурна.
Печем картофите със свинско 20 минути, след това махаме фолиото и печем още 10 минути.