Суха яхния със свинско и картофи

Неделина ДимитроваНеделина Димитрова
Ентусиаст
77
279
174
11
1
12/05/2019
Приготвяне10 мин.
Готвене30 мин.
Общо40 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо90
  • Преглеждания за месеца6
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • свинско месо - 500 г
  • червени картофи - 800 г
  • домати - 2 бр.
  • магданоз - 1/2 вр.
  • чесън - 2 скилидки
  • олио
  • сол
  • пушен червен пипер - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Червените картофи се обелват с помощта на белачка и се измиват. След което се нарязват на средни по големина кубчета.

Свинското месо се измива и подсушава добре, след това се нарязва на парчета.

Покриваме дъното на тавата с малко олио и запържваме свинското месо. Добавяме предварително обелените и нарязани на кубчета пресни домати. Готвим до омекването им.

През това време си нарязваме чесъна и магданоза. След като спрем от котлона, прибавяме нарязания на ситно чесън и магданоз, а след тях картофите.

Посоляваме на вкус и прибавяме пушеният червен пипер (една супена лъжица с връх). Покриваме яхнията с алуминиево фолио.

Тавата пъхаме сухата яхния в предварително загрята на 180°C фурна.

Печем картофите със свинско 20 минути, след това махаме фолиото и печем още 10 минути.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар