Ezine.bg»Рецепти»Основни ястия»Яхния»Суха яхния със свинско и картофи

Суха яхния със свинско и картофи

Неделина ДимитроваНеделина Димитрова
Копирайтър
773101801
Суха яхния със свинско и картофи2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
6

Необходими продукти

  • свинско месо - 500 г
  • червени картофи - 800 г
  • домати - 2 бр.
  • магданоз - 1/2 вр.
  • чесън - 2 скилидки
  • олио
  • сол
  • пушен червен пипер - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Червените картофи се обелват с помощта на белачка и се измиват. След което се нарязват на средни по големина кубчета.

Свинското месо се измива и подсушава добре, след това се нарязва на парчета.

Покриваме дъното на тавата с малко олио и запържваме свинското месо. Добавяме предварително обелените и нарязани на кубчета пресни домати. Готвим до омекването им.

През това време си нарязваме чесъна и магданоза. След като спрем от котлона, прибавяме нарязания на ситно чесън и магданоз, а след тях картофите.

Посоляваме на вкус и прибавяме пушеният червен пипер (една супена лъжица с връх). Покриваме яхнията с алуминиево фолио.

Тавата пъхаме сухата яхния в предварително загрята на 180°C фурна.

Печем картофите със свинско 20 минути, след това махаме фолиото и печем още 10 минути.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: