Сладка баница с ябълка и канела

ВИОЛЕТА МАТЕВАВИОЛЕТА МАТЕВА
Експерт
397
1k
795
245
4
12/05/2019
"Ароматна и вкусна сладка баница за всички, които са гладни и искат да похапнат сладко-сладко "
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо861
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Настъргваме ябълките в купа и смесваме с ванилия. Отделно се смесва захар, канела и галета.

Вземат се две кори, разстиламе в правоъгълна тава, поръсват се с олио, част от ябълковата плънка и канелената захар.

Покриват се с нови две кори, между тях с олио, върху втората кора отново настъргани ябълки и захар.

Така се нареждат всички кори, отгоре се нарязва на квадрати и поръсваме с олио.

Печем сладката баница в загрята фурна 180°C до златисто.

Изважда се и когато се охлади, се поръсва с пудра захар.

Аз първо залях баницата с ябълки с малко захарен сироп и после поръсих пудра захар.

Сервира се охладена.

Кръгла алуминиева тава с незалепващо покритие 34x7см.
Приготвяй си тази рецепта в:
Кръгла алуминиева тава с незалепващо покритие 34x7см.
51.99 лв.
Виж ››

За да готвите с песен на уста, се нуждаете от алуминиева тава. И то не каква да е - кръгла тава с незалепващо покритие, с която готвенето ще се превърне в революционно откритие! Забавлявайте, докато създавате кулинарни шедьоври лесно и удобно.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар