Ezine.bg»Рецепти»Баница»Сладка баница»Сладка баница с ябълка и канела

Сладка баница с ябълка и канела

ВИОЛЕТА МАТЕВАВИОЛЕТА МАТЕВА
Експерт
4291k1k5
Сладка баница с ябълка и канела3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
8
"Ароматна и вкусна сладка баница за всички, които са гладни и искат да похапнат сладко-сладко"

Необходими продукти

  • кори за баница - 1 пакет
  • олио - 1 к.ч. за поръсване
  • плънка
  • ябълки - 5 бр.
  • захар - 1 к.ч.
  • канела - 1 ч.л.
  • галета - 3 с.л.
  • пудра захар - за поръсване
  • захарен сироп
  • вода - 180 г
  • захар - 180 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Настъргваме ябълките в купа и смесваме с ванилия. Отделно се смесва захар, канела и галета.

Вземат се две кори, разстиламе в правоъгълна тава, поръсват се с олио, част от ябълковата плънка и канелената захар.

Покриват се с нови две кори, между тях с олио, върху втората кора отново настъргани ябълки и захар.

Така се нареждат всички кори, отгоре се нарязва на квадрати и поръсваме с олио.

Печем сладката баница в загрята фурна 180°C до златисто.

Изважда се и когато се охлади, се поръсва с пудра захар.

Аз първо залях баницата с ябълки с малко захарен сироп и после поръсих пудра захар.

Сервира се охладена.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: