Замразен зелен фасул (или зелен грах) яхния

Марио НиколовМарио Николов
Новак
447
786
93
14/05/2019
Приготвяне15 мин.
Готвене35 мин.
Общо50 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо332
  • Преглеждания за месеца10
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Корените за супа и лукът се смилат през месомелачка и се задушават 15 – 20 мин. в растителното масло и щипка сол, като постепенно се прибавя една чаена чаша гореща вода.

В кипящата течност се изсипва нарязаният зелен фасул (ако трябва, се нарязва на по-дребни парчета).

След десетина минути се прибавят доматеното пюре, червеният пипер и брашното, размито в 2-3 супени лъжици студена вода. Вари се на тих огън още 5-6 мин.

Прибавя се кравето масло и яхнията се оттегля от огъня. Наръсва се с магданоз или копър.

Поднася се с подлучено с чесън кисело мляко.

Плитка емайлирана тенджера с есенен декор 5.7 литра
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Плитка емайлирана тенджера с есенен декор 5.7 литра
23.92 лв.
Виж ››

Допълнете колекцията си от кухненски съдове с тази плитка емайлирана тенджера. Удобна за готвене, поддържане и съхранение. Тя е плитка, но и достатъчно голяма, за да нахраните всички у дома с приготвената в нея гозба. Предлага се с красива декорация.

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар