Замразен зелен фасул (или зелен грах) яхния

Марио НиколовМарио Николов
Новак
447
808
125
Замразен зелен фасул (или зелен грах) яхния
14/05/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне15 мин.
Сготви35 мин.
Общо50 мин.
Порции4

Необходими Продукти

* мерки и количества

Продуктите, които подбрахме за теб

Начин на приготвяне

Корените за супа и лукът се смилат през месомелачка и се задушават 15 – 20 мин. в растителното масло и щипка сол, като постепенно се прибавя една чаена чаша гореща вода.

В кипящата течност се изсипва нарязаният зелен фасул (ако трябва, се нарязва на по-дребни парчета).

След десетина минути се прибавят доматеното пюре, червеният пипер и брашното, размито в 2-3 супени лъжици студена вода. Вари се на тих огън още 5-6 мин.

Прибавя се кравето масло и яхнията се оттегля от огъня. Наръсва се с магданоз или копър.

Поднася се с подлучено с чесън кисело мляко.

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: