Замразен зелен фасул (или зелен грах) яхния

14/05/2019
Приготвяне15 мин.
Готвене35 мин.
Общо50 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо127
  • Преглеждания за месеца11
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Корените за супа и лукът се смилат през месомелачка и се задушават 15 – 20 мин. в растителното масло и щипка сол, като постепенно се прибавя една чаена чаша гореща вода.

В кипящата течност се изсипва нарязаният зелен фасул (ако трябва, се нарязва на по-дребни парчета).

След десетина минути се прибавят доматеното пюре, червеният пипер и брашното, размито в 2-3 супени лъжици студена вода. Вари се на тих огън още 5-6 мин.

Прибавя се кравето масло и яхнията се оттегля от огъня. Наръсва се с магданоз или копър.

Поднася се с подлучено с чесън кисело мляко.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар