Задушени пилешки воденички с лук

ГеновеваГеновеваЧирак9515218
10/05/2019
Приготвяне10 мин.
Готвене40 мин.
Общо50 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо353
  • Преглеждания за месеца13
  • Преглеждания за седмицата8
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • пилешки воденички - 1 кг
  • лук - 8 глави средно големи
  • сол
  • черен пипер
  • унисос
  • подправка за пиле - Маги
  • бира - 50 мл
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешките воденички ги почистваме, измиваме и ги варим за 20 минути в тенджера под налягане.

Лука го нарязваме на едри полумесеци и го овкусяваме с унисоса. В подходящ тиган сипваме олиото и като се сгорещи, запържваме воденичките.

След като се позапържат, добавяме лука, още унисос на вкус и бирата. Разбъркваме и слагаме капак, за да ги задушим за не повече от 5 минути, защото лукът ще се разкашка. Лукът трябва да остане леко твърд.

Изключваме котлона и овкусяваме със сол, черен пипер и подправката за пиле. Разбъркваме и оставяме под капак, докато сме готови да сервираме.

Консумирайте пилешките воденички с лук топлички, чудесно мезе са за бира и винце.

Да Ви е сладко!

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар