Спагети с кюфтенца и доматен сос

08/05/2019
"Ако си падате по пастата, но не отказвате кюфтенцата, то имаме една добра новина за вас "
  • Приготвяне25 мин.
  • Готвене30 мин.
  • Общо55 мин.
  • Порции6
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо195
  • Преглеждания за месеца3
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа сложете каймата, ситно нарязаните праз и гъби, яйцето, доматеното пюре, солта и черния пипер, омесете ги добре с ръка и от сместа оформете малки кюфтенца, които подредете в чиния, покрийте ги с фолио и ги оставете да се охладят.

В дълбок тиган сипете виното, бульона, доматеното пюре, обелените и нарязани домати, настърганите морков и лук, счукания чесън, овкусете с босилека, солта и черния пипер и оставете соса да ври около 10 мин., без да захлупвате, докато се сгъсти.

Прехвърлете кюфтенцата в тава, залейте ги с готовия доматен сос и ги печете в предварително загрята на 180 градуса фурна около 1 час.

Междувременно сварете спагетите в голямо количество вряща подсолена вода за 8-12 мин., след което ги отцедете и ги разпределете в чиниите.

Върху тях сипете по няколко лъжици от кюфтенцата с доматения сос, поръсете с прясно нарязаната мащерка и сервирайте.[подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар