Ezine.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Карантия»Ориз на Фурна»Агнешко дробине без заливка

Агнешко дробине без заливка

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Ветеран
9384k7k2k6
Агнешко дробине без заливка
Снимка: Стоянка Русенова
1 / 3
05/05/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
5

Необходими Продукти

  • агнешки дреболии - 1/2 пакет изчистени
  • лук - 1 глава
  • ориз - 1 ч.ч.
  • булгур - 100 г
  • олио - 200 г
  • джоджен
  • черен пипер
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • сол - на вкус
  • чесън - 1 скилидка
  • вода - 2 литра топла
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Готовите изчистени добре дреболии поставяме в тенджера с подсолена вода да врат за 30 мин.

След като са готови ги нарязваме на кубчета.

Нарязваме си лука на ситно, като го запържваме в сгорещената мазнина.

Към него прибавяме агнешките дреболии и разбъркваме.

Изсипваме ориза и булгура, като при непрекъснато бъркане запържваме докато стане стъклен.

Поръсваме червения, черния пипер и продължаваме да пържим.

След около 5-10 минути премахваме от котлона.

Прехвърляме в тава за печене, като наливаме 2 литра топла вода и поставяме във фурната.

Печем до готовност.

След като извадим поръсваме със ситно нарязания джоджен.

Може да се направи и заливка.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: