Агнешко дробине без заливка

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Ветеран
700
2k
5k
408
4
05/05/2019
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо573
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • агнешки дреболии - 1/2 пакет изчистени
  • лук - 1 глава
  • ориз - 1 ч.ч.
  • булгур - 100 г
  • олио - 200 г
  • джоджен
  • черен пипер
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • сол - на вкус
  • чесън - 1 скилидка
  • вода - 2 литра топла
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Готовите изчистени добре дреболии поставяме в тенджера с подсолена вода да врат за 30 мин.

След като са готови ги нарязваме на кубчета.

Нарязваме си лука на ситно, като го запържваме в сгорещената мазнина.

Към него прибавяме агнешките дреболии и разбъркваме.

Изсипваме ориза и булгура, като при непрекъснато бъркане запържваме докато стане стъклен.

Поръсваме червения, черния пипер и продължаваме да пържим.

След около 5-10 минути премахваме от котлона.

Прехвърляме в тава за печене, като наливаме 2 литра топла вода и поставяме във фурната.

Печем до готовност.

След като извадим поръсваме със ситно нарязания джоджен.

Може да се направи и заливка.

Кръгла тава с керамично покритие 32 см
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Кръгла тава с керамично покритие 32 см
30.00 лв.
Виж ››

Представете си как поднасяте апетитна мусака в новата си красива кръгла тава - гледка за милиони! Тя е с керамично покритие, удобна за употреба и достатъчно голяма да нахрани всички у дома.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар