Начин на приготвяне
Почистваме и нарязваме лука (1бр.), като отделяме малко за украса. Слагаме нарязания лук в касерола или друг подходящ съд за готвене. При лука сипваме граха (1 ч.ч.).
Ръсваме кимион, черен пипер и нарязан ситно пресен магданоз. Слагаме олио (3 с.л.) и краве масло (1 с.л.). Наливаме топла вода (1/2 ч.ч.) и задушаваме, докато изври водата.
Когато продуктите останат на мазнина, прибавяме към граха и лука червен пушен пипер (1 щипка). Разбъркваме и дръпваме съда от котлона.
Счукваме яйцата и слагаме при задушените лук и грах. Разбъркваме, ръсваме сол на вкус и отново слагаме на котлона. Изпържваме яйцата до готовност.
Сервираме украсени с нарязан зелен лук.