Варене на агнешка главичка в тенджера под налягане с подправки

04/05/2019
Стоянка  Русенова
отСтоянка РусеноваГуру132815822096
  • Приготвяне10 мин.
  • Готвене35 мин.
  • Общо45 мин.
  • Порции1
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо283
  • Преглеждания за месеца34
  • Преглеждания за седмицата16
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • агнешка главичка - 1 бр.
  • черен пипер - 4 зърна
  • бахар - 2 бр.
  • дафинов лист - 1 листо
  • риган - щипка
  • сол - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Агнешката главичка си почистваме добре.

Поставяме я в тенджера под налягане и прибавяме всички подправки.

Наливаме вода дотолкова, за да се покрие 1/2 част от главичката.

Поставяме на котлона, след като сме я затворили с капака и оставяме така, за да заври водата.

След като заври държим 30-35 минути.

Зависи и от самата главичка, ако е по-голяма се вари повече.

Когато е готова отваряме капака, като първо изпускаме въздуха, а след това отваряме.[подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар