Начин на приготвяне
Към чистата кайма добавяме яйцето, ситно нарязана главата лук, кимион, черен пипер, чубрица, сол на вкус и филийката хляб, която предварително сме потопили в прясното мляко.
Омесваме добре и оставяме на настрана. Намазваме си тавичката с маслото и започваме да нареждаме.
Първо разстиламе половината кайма, която покриваме с кетчупа. Отгоре нареждаме нарязаните на колелца сварени яйца.
Върху тях слагаме печения червен пипер, разделен наполовина. Нарязваме половината кашкавал на ленти и тях подреждаме отгоре.
Върху тях слагаме гъбите, които сме отцедили и киселите краставички, нарязани на колелца.
С втората половина от каймата покриваме наредената запеканка. Поставяме в печката и печем до готовност.
След като е готова, вадим и настъргваме с останалия кашкавал. Отново поставяме във фурната и печем до желания загар.