Туршия от гъби с моркови и целина

18/09/2019
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо295
  • Преглеждания за месеца4
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • гъби - 1 кг млечница, киселка или печурка
  • моркови - 2 големи
  • целина - 1/2 малка глава
  • оцет - 500 мл
  • вода - 1 л
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Попарете гъбите за 10 мин. и ако използвате млечница, изхвърлете водата, за да отстраните лютивината, а при другите гъби същата вода използвайте за заливка.

Попарените гъби наредете плътно, размесени с нарязаните на парчета моркови и целина, залейте с преварен и охладен разтвор от сол, оцет и вода (1:2) и стерилизирайте туршията 20 мин.

Когато през зимата поднесете туршията, я прецедете и я овкусете със счукан чесън и олио.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар