Начин на приготвяне
Приготвя се плънка в купа, като се разбива яйцето, добавяме кисело мляко с разбита в него сода да шупне, олио, натрошено сирене и се разбърква с вилица.
В правоъгълна тава, намазана с олио, се поставя половин кора по тясната страна, поръсваме олио и захлупваме с другата половина от кората.
Отгоре се разпределя 2-3 с.л. плънка, следва кора на половина, олио и плънка и така докато свършат корите. Нарязва се с нож на квадрати.
В купа се разбиват яйцата, сипваме прясно мляко, две щипки сол и нарязани на кубчета топено сирене. Заливаме баницата и поръсваме сусам.
Печем в загрята фурна на 200 градуса до златисто за 30-35 минути.
Сервира се леко охладена, но може да нападате и още топла. Чудесна баница за закуска.
Коментари