Ezine.bg»Рецепти»Баница»Пухкава баница с прясно мляко

Пухкава баница с прясно мляко

ВИОЛЕТА МАТЕВАВИОЛЕТА МАТЕВА
Експерт
4291k1k5
Пухкава баница с прясно мляко5 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
10
"Перфектната домакиня знае как се прави Перфектната пухкава баница с прясно мляко - лесно е да се научите и вие с тази рецепта"

Необходими продукти

  • кори за баница - 10 - 11 листа
  • олио - за поръсване
  • плънка
  • кисело мляко - 200 г
  • яйца - 1 бр.
  • сирене - 150 г натрошено
  • сода за хляб - 1 равна ч.л.
  • олио - 70 мл
  • заливка
  • прясно мляко - 200 мл
  • сол - 2 щипки или на вкус
  • яйца - 2 бр.
  • топено сирене - 2 триъгълничета
  • сусам
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвя се плънка в купа, като се разбива яйцето, добавяме кисело мляко с разбита в него сода да шупне, олио, натрошено сирене и се разбърква с вилица.

В правоъгълна тава, намазана с олио, се поставя половин кора по тясната страна, поръсваме олио и захлупваме с другата половина от кората.

Отгоре се разпределя 2-3 с.л. плънка, следва кора на половина, олио и плънка и така докато свършат корите. Нарязва се с нож на квадрати.

В купа се разбиват яйцата, сипваме прясно мляко, две щипки сол и нарязани на кубчета топено сирене. Заливаме баницата и поръсваме сусам.

Печем в загрята фурна на 200 градуса до златисто за 30-35 минути.

Сервира се леко охладена, но може да нападате и още топла. Чудесна баница за закуска.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Баницата се получава безупречно и е много вкусна !
07.11.2024 20:18