Яхния от пресни картофи и свежи подправки

01/05/2019
Анабел
отАнабелКопирайтър240225
  • Приготвяне15 мин.
  • Готвене50 мин.
  • Общо65 мин.
  • Порции5
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо365
  • Преглеждания за месеца7
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • пресни картофи - 1 кг
  • зелен лук - 1 връзка
  • червен пипер - 1/2 с.л.
  • домати - 1 ч.ч. от консерва
  • захар - 1 ч.л.
  • сол
  • олио - 3 с.л.
  • пресен джоджен - 5 стръка
  • калоферче - 5 листчета
  • магданоз - 4 - 5 стръка
  • царевично брашно - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се измиват хубаво, без да се белят. По-вкусни са, когато са дребни.Тогава не е нужно да се нарязват.

Слагат се в тенджера с малко мазнина и се задушават за около 5-10 минути, като периодично се разбъркват. Към тях се прибавя нарязаноят на дребно зелен лук. След като омекне лукът се прибавя червеният пипер, а след това доматите от консерва и захарта.

Ястието се овкусява със сол и след като сосът се посгусти се нарязват листата пресен джоджен и калоферче.

В тенджерата се налива вода и яхнията се оставя да се готви на слаб огън. Малко преди готовност ястието се сгъстява с разредено с вода малко царевично брашно.

Накрая се поръсва с нарязан на ситно пресен магданоз.[подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар