Яхния от пресни картофи и свежи подправки

АнабелАнабел
Ветеран
528
2k
1k
212
01/05/2019
Приготвяне15 мин.
Готвене50 мин.
Общо65 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо523
  • Преглеждания за месеца4
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • пресни картофи - 1 кг
  • зелен лук - 1 връзка
  • червен пипер - 1/2 с.л.
  • домати - 1 ч.ч. от консерва
  • захар - 1 ч.л.
  • сол
  • олио - 3 с.л.
  • пресен джоджен - 5 стръка
  • калоферче - 5 листчета
  • магданоз - 4 - 5 стръка
  • царевично брашно - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се измиват хубаво, без да се белят. По-вкусни са, когато са дребни.Тогава не е нужно да се нарязват.

Слагат се в тенджера с малко мазнина и се задушават за около 5-10 минути, като периодично се разбъркват. Към тях се прибавя нарязаноят на дребно зелен лук. След като омекне лукът се прибавя червеният пипер, а след това доматите от консерва и захарта.

Ястието се овкусява със сол и след като сосът се посгусти се нарязват листата пресен джоджен и калоферче.

В тенджерата се налива вода и яхнията се оставя да се готви на слаб огън. Малко преди готовност ястието се сгъстява с разредено с вода малко царевично брашно.

Накрая се поръсва с нарязан на ситно пресен магданоз.

Голяма емайлирана тенджера с декор - 9 литра
Приготвяй си тази рецепта в:
Голяма емайлирана тенджера с декор - 9 литра
35.99 лв.
30.50 лв.
Виж ››

Може да посочим само основателни причини, поради които тази емайлирана тенджера да се превърне във вашата нова емайлирана тенджера. Голяма вместимост, удобна да пренасяне, поддържане и употреба. Тенджерата се предлага в нежен дизайн, с който готвенето носи още по-голяма наслада.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар