Начин на приготвяне
Картофите се измиват хубаво, без да се белят. По-вкусни са, когато са дребни.Тогава не е нужно да се нарязват.
Слагат се в тенджера с малко мазнина и се задушават за около 5-10 минути, като периодично се разбъркват. Към тях се прибавя нарязаноят на дребно зелен лук. След като омекне лукът се прибавя червеният пипер, а след това доматите от консерва и захарта.
Ястието се овкусява със сол и след като сосът се посгусти се нарязват листата пресен джоджен и калоферче.
В тенджерата се налива вода и яхнията се оставя да се готви на слаб огън. Малко преди готовност ястието се сгъстява с разредено с вода малко царевично брашно.
Накрая се поръсва с нарязан на ситно пресен магданоз.