Агнешко на фурна с ориз

28/04/2019
Анабел
отАнабелКопирайтър221222
  • Приготвяне20 мин.
  • Готвене3 мин.
  • Общо23 мин.
  • Порции6
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо464
  • Преглеждания за месеца24
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • агнешко бутче - 2 кг
  • сол
  • червен пипер - 1 и 1/2 с.л.
  • черен пипер - 1 с.л.
  • олио - 2 с.л.
  • зелен лук - 3 връзки
  • джоджен - 1 връзка
  • девесил - 3 - 4 стръка
  • ориз - 1 и 1/2 ч.ч
  • сол
  • черен пипер - 1 к.л.
  • олио - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресният лук и пресните подправки се нарязва на дребно. Задушават се в малко мазнина, след което се прибавя оризът и малко вода. Сместа се разбърка и подправя със сол и черен пипер. Леко набъбналият ориз се прехвърля в тавата за печене.

Агнешкото месо се измива и подсушава. Поръсва се със сол, червен и черен пипер, намазва се с олио и се поставя върху ориза.

В тавата се наливат около три чаени чаши вода и тавата се покрива с алуминиево фолио.

Агнешкото месо се пече в загрята на 200 градуса фурна за около 20 минути, след което температурата се намалява на 160 градуса.

Към края на печенето фолиото се маха, за да получи печеното агнешко приятен загар.[подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар