Ezine.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Солено руло»Картофено руло с плънка от пиперки

Картофено руло с плънка от пиперки

Картофено руло с плънка от пиперки2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
110 мин.
Общо
160 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • картофи - 800 г
  • чушки - 500 г
  • сирене - 3 с.л.
  • лук - 2 глави
  • доматено пюре - 1 ч.л.
  • яйца - 3 бр.
  • краве масло - 30 г
  • масло - 3 с.л.
  • прясно мляко - ½ ч.ч.
  • галета - 4 с.л.
  • брашно - 2 с.л.
  • магданоз - ½ китка
  • сол
  • черен пипер
  • чушки - 1 бр. лютива (по желание)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се обелват и се сваряват в малко количество подсолена вода, отцеждат се и се смачкват с вилица, докато са топли.

Смесват се с половината масло, 1 яйце, 1 – 2 супени лъжици мляко и 1 супена лъжица брашно.

Пиперките се изпичат, обелват се, почистват се от семето и се нарязват на парчета, след което заедно със ситно нарязания лук се задушават в растителното масло, докато останат на мазнината.

Прибавят се доматеното пюре, 1 яйце, сиренето, 2 супени лъжици галета, магданозът, черен пипер, лютивата пиперка, и сол на вкус.

Картофената смес се разстила на кора върху навлажнена кърпа и се наръсва с галета. Върху нея се разстила плънката с пиперките.

Оформя се руло, което се слага в намазана с мазнина и наръсена с галета кексова форма, залива се с яйцето, разбито с млякото, малко брашно и сол и се наръсва с останалата галета и парченца от кравето масло.

Приготвеното картофено руло се пече в умерена фурна 20 – 25 мин. След като изстине до стайна температура, се нарязва на по–дебели филии с остър, навлажнен с топла вода нож. По желание може да се наръси с настъргано сварено яйце.

Поднася се със сос по избор и варен ориз.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: