Ezine.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Гювеч»Гювеч от пресни зеленчуци

Гювеч от пресни зеленчуци

Марио НиколовМарио Николов
Новак
447893353
Гювеч от пресни зеленчуци2 / 2
16/05/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
130 мин.
Общо
155 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • домати - 1 кг
  • чушки - 4 - 5 бр.
  • тиквички - 2 бр.
  • картофи - 4 - 5 бр.
  • зелен фасул - 100 г
  • бамя - 200 г
  • лук - 3 глави
  • краве масло - 90 г
  • масло - 3 - 4 с.л.
  • магданоз - 1 връзка
  • копър - ½ връзка
  • люти чушки - 1 - 2 бр.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелените домати и всички други зеленчуци (освен бамята, която се слага цяла) се нарязват, слагат се в тава (или пръстен гювеч), посоляват се и се разбъркват.

Върху сместа се разпръскват парченца краве масло.

Ястието се наръсва с растителното масло и се пече в умерена фурна около 2 ч.

Без да се добавя вода, докато остане на мазнината.

Малко преди да се извади от фурната, се наръсва със смес от магданоз и копър.

Поднася се с кисело мляко и салата от краставици.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
На каква температура се пече?
14.07.2022 19:56