Чийзкейк с маскарпоне

Maria KostoffMaria Kostoff
Новак
304
54
23
Чийзкейк с маскарпоне
11/05/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне30 мин.
Сготви10 мин.
Общо40 мин.
Порции10
"Много вкусен, много изискан и много любим сладкиш"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Натрошете бисквитите или направо ги смелете в блендер за по-лесно. Добавете към тях мекото или полутечно масло, 1 яйце и хубаво омесете сместа за блата.

Разстелете сместа по дъното на леко намазнена форма, като притискате хубаво с ръце, за да се получи равен блат.

Сложете го в предварително загряна фурна на 180 градуса за 10-тина минути.

Разбийте маскарпонето със захарта и жълтъците. Отделно разбийте на сняг белтъците с щипка сол и ги объркайте към другата смес.

Разпределете сместа върху вече изстиналия бисквитен блат, загладете и отново сложете във фурната за около 10 минути. След това го охладете добре в хладилник.

Разтворете желатина според указанията на опаковката. Сложете боровинките със захарта в съд на котлона докато се посгъстят съвсем леко.

Снемете от котлона и разбъркайте с желатина. Преди сместа да се желира след охлаждане, трябва да я разпределите върху чийзкейка.

Сложете чийзкейка с боровинки за няколко часа в хладилник.

Рейтинг

5 13
4 7
3 8
2 2
1 0
Дай твоята оценка: