Агнешки шишчета по провансалски

25/04/2019
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо46
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • агнешко месо - 600 г от бута или плешката
  • чушки - 2 бр.
  • домати - 4 бр.
  • гъби - 8 бр. без пънчетата
  • зелени маслини - 12 бр. без костилки
  • олио - за намазване
  • дафинов лист - 8 бр.
  • червен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете приготвения агнешки бут на по-големи парчета, чушките – на кръгове, доматите – на четвъртинки и ги нанижете на шишовете, като ги редувате с целите гъби, маслините и дафиновите листа.

Намажете наредените шишчета с олио, поръсете ги със сол и червен пипер, изпечете ги на силно загрята скара, като често ги обръщате, и ги поднесете с пържени картофи.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар