Мусака от корени за супа и картофи

24/04/2019
Марио Николов
отМарио НиколовНовак338
  • Приготвяне30 мин.
  • Готвене50 мин.
  • Общо80 мин.
  • Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо6
  • Преглеждания за месеца3
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелените картофи се нарязват на кубчета и се варят десетина минути в подсолена вода до полуомекване.

Корените за супа и лукът, почистени, измити и нарязани на едро, се смилат в месомелачка и се задушават в част от растителното масло и щипка сол до омекване.

Прибавят се оризът и доматите (доматеното пюре) и се задушават 5 – 6 мин. Картофите се отцеждат от бульона, който се запазва.

Половината от тях се разстилат на дъното на намазана с масло тавичка, върху тях се изравнява зеленчуково – оризената смес, която се покрива с останалите картофи.

Тук-там се слагат парченца от кравето масло и се наръсва останалото растително масло. Мусаката се залива с бульона от картофите, допълнен с гореща вода (общо 2 чаени чаши) и се пече в силна фурна 20 – 30 мин.

Залива се с разбитите в млякото яйца, наръсва се със сирене и магданоз и се пече още десетина минути.

Поднася се наръсена с черен пипер и и със салата по избор. [подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар