Заек фрикасе

Maria KostoffMaria Kostoff
Новак
304
63
25
Заек фрикасе
02/05/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне10 мин.
Готвене90 мин.
Общо100 мин.
Порции4-6

Необходими Продукти

  • заешко месо - 1 цял заек
  • лук - 1 глава
  • брашно - 4 с.л.
  • масло - 75г
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • яйца - 2 бр жълтък
  • лимон - 1 бр. + сока от 1 лимон
  • моркови - 2 бр.
  • целина - 1/2 корен
  • магданоз 1/2 връзка пресен
  • дафинови листа - 1 - 2 бр
  • оцет - 1 к.ч.
  • черен пипер
  • мащерка - 1 с.л. суха мащерка
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Слагате заека в дълбока тенджера. Прибавяте дафиновите листа, мащерката, оцета и допълвате със студена вода, колкото да покрие заека. Оставяте го да престои няколко часа - най-добре 1 денонощие.

Измивате заека внимателно от маринатата, режете го на парчета и го поставяте в тенджера.

Заливате го със студена вода. Варите го докато месото започне да се отделя от костите. Извадете сварения заек и го поставете в чиния за сервиране.

Загрейте маслото. Когато се разтопи добре и леко се сгорещи прибавете към него брашното. Разбъркайте добре и добавете прясното мляко и малко бульон от заека.

Бъркайте енергично за да не стане на бучки. Когато сосът се сгъсти е време да добавите двата жълтъка, които предварително сте разбили със сока от лимона.

Залейте със соса заешкото месо и поръсете обилно с магданоз.

Рейтинг

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: