Начин на приготвяне
Слагате заека в дълбока тенджера. Прибавяте дафиновите листа, мащерката, оцета и допълвате със студена вода, колкото да покрие заека. Оставяте го да престои няколко часа - най-добре 1 денонощие.
Измивате заека внимателно от маринатата, режете го на парчета и го поставяте в тенджера.
Заливате го със студена вода. Варите го докато месото започне да се отделя от костите. Извадете сварения заек и го поставете в чиния за сервиране.
Загрейте маслото. Когато се разтопи добре и леко се сгорещи прибавете към него брашното. Разбъркайте добре и добавете прясното мляко и малко бульон от заека.
Бъркайте енергично за да не стане на бучки. Когато сосът се сгъсти е време да добавите двата жълтъка, които предварително сте разбили със сока от лимона.
Залейте със соса заешкото месо и поръсете обилно с магданоз.
Коментари