Заек по селски

Maria KostoffMaria Kostoff
Новак
301
33
20
30/04/2013
Приготвяне25 мин.
Готвене150 мин.
Общо175 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо6 599
  • Преглеждания за месеца3
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг4.3 от 5

Необходими Съставки

  • заешко месо - 1 кг
  • лук - 1 глава
  • домати - 2 бр.
  • чесън - 6 - 7 скилидки
  • вино - 1 ч.ч.
  • вода - 2 ч.ч. гореща
  • оцет
  • черен пипер
  • мазнина - за пържене
  • дафинови листа
  • сол
  • бахар
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснете заека за 5-6 часа в равни количества вода и оцет, изплакнете и го нарежете на порции, които се запържват от всички страни в мазнина.

Добавете ситно нарязаните лук и домати и продължете пърженето. Щом лукът поомекне, налейте виното и горещата вода, сложете подправките и скилидките чесън, посолете на вкус.

Захлупете тенджерата, замажете капака с тесто и задушавайте на тих огън около час и половина. Поднесете с варени картофи и зеленчуци по избор.

Чук за месо с брадвичка-35%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Чук за месо с брадвичка
13.00 лв.
8.50 лв.
Виж ››

Инструмент за месо 2 в 1 - чук за месо с брадвичка. Обработете всяка пържола или ребърца, поднасяйки на близките си крехко и вкусно месо. С брадвичката може да оформите перфектните стекове, после да ги начукате с чука и да ги метнете във фурната или на скарата.

Рейтинг

5 3
4 3
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар