ezine.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Празнична великденска торта

Празнична великденска торта

Maria KostoffMaria Kostoff
Новак
30882177
Празнична великденска торта
05/05/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
60 мин.
Порции
10-12
"Който е преял с агнешко много ще съжалява, защото ще иска да изяде поне 2 парчета Празнична великденска торта"

Необходими Продукти

  • бисквити - 500г бисквити за торта или шампанско
  • ликьор - 6 с.л.
  • масло - 150 г краве масло
  • захар - 200 г
  • бадеми - 50 г смлени бадеми
  • яйца - 3 бр. яйчени жълтъци
  • ром - 1/2 к.ч.
  • сладко - 200 г сладко по избор
  • яйца - шоколадови яйца за украса
  • плодове - по избор
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбивате маслото заедно със захарта, докато стане на пяна. Към сместа добавяте постепенно един след друг жълтъците, бадемите /които са предварително препечени и смлени/ и ромът.

Пригответе си смес от подсладена вода и ликьор, в който да потапяте бисквитите. В чиния за приготвяне на торти подредете един ред бисквити, които внимателно сте напоили само от едната страна /долната/.

Отгоре ги намажете с приготвения крем, любимото си сладко, и парченца плодове по избор. Поставете отгоре още един ред бисквити напоени от едната страна и отново ги намажете с крем, сладко и плодове.

Редувайте до изчерпване на крема. Завършете със слой бисквити. Намажете тортата с крем и я украсете с шоколадови великденски яйчица и зайчета. По желание - добавете сметана и плодове.

Рейтинг

4.5
55
42
31
20
10
Дай твоята оценка: