Ezine.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Агнешка супа»Чорба от агнешка главичка

Чорба от агнешка главичка

Maria KostoffMaria Kostoff
Новак
307137
Чорба от агнешка главичка2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
180 мин.
Общо
190 мин.
Порции
6

Необходими продукти

  • агнешки главички - 1 бр
  • моркови - 1 бр
  • картофи - 3 - 4 средно големи картофа
  • лук - 1 голяма глава лук
  • целина - 1/2 корен прясна целина
  • чесън - 2 - 3 скилидки
  • яйца - 1 жълтък
  • черен пипер
  • мащерка
  • майорана
  • оцет
  • червен пипер - сладък и лют
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете лука на едро, а моркова на колелца. Натрийте агнешката главичка със солта, черния пипер, майораната и мащерката. Сложете я в дълбока тенджера, добавете зеленчуците, залейте я с 2 литра студена вода и я варете около 3 часа на умерен огън.

Така сварената главичка се изважда и внимателно обезкостява. Месото се поръсва по желание с лют или сладък червен пипер.

Получения бульон се застройва с оцет, счукан чесън и червен пипер и жълтъка. Поднася се със овкусени сухари или крутони.

Рейтинг

4.8
53
41
30
20
10
Дай твоята оценка: