Ezine.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Прясна зелка, пълнена с гъби

Прясна зелка, пълнена с гъби

Прясна зелка, пълнена с гъби2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
75 мин.
Общо
115 мин.
Порции
8

Необходими продукти

  • зеле - 1 малка глава, прясно
  • гъби - 250 г, сварени
  • брашно - 2 с.л.
  • масло - 2 - 3 с.л. краве
  • олио - 5 - 6 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Запържете брашното в маслото, прибавете сварените предварително гъби и бъркайте, докато се получи смес с гъстотата на крем.

Изрежете капак на зелката от страната на кочана, издълбайте вътрешността и изсипете гъбената смес в издълбаното тунелче.

Поставете капака и внимателно сложете напълненото зеле в съд за печене, в който сте сипали 1/2 ч.ч. вода и олиото.

Сложете пълнената зелка във фурната и я печете, като я поливате с образувалия се сос, докато остане само на мазнина.

Поднесете готовото печено зеле със свински кебап.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: