Кашкавалено суфле по френски

18/04/2019
Янка Горанова
отЯнка ГорановаНовак397
"Постъпете като французойките - изненадайте го с Кашкавалено суфле по френски и той ще бъде пленен от първата хапка "
  • Приготвяне15 мин.
  • Готвене15 мин.
  • Общо30 мин.
  • Порции4
Сготви+1 точки
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо778
  • Преглеждания за месеца65
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Размачкваме маслото с брашното внимателно, така че да не се образуват топчици, след това разреждаме с кипящо мляко.

Подправяме със сол и черен пипер, слагаме на огъня и кипваме сместа. Яйцата измиваме добре, отделяме белтъците от жълтъците.

Снемаме готовата смес от огъня и, добавяме настърган кашкавал, жълтъците и в последния момент разбитите на твърд сняг белтъци.

Внимателно размесваме и разливаме сместа в намазани с масло и посипани с брашно формички. Печем в предварително загрята фурна при температура 200 – 220 градуса в течение на 10 – 15 минути.

Оставяме суфлето леко да се охлади и поднасяме с формичките. [подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар